Na de enorme successen van eerdere jaren, wordt dit jaar weer een Nacht van Weesp georganiseerd met twee CLASSIC klassen en een YOUNGTIMER klasse. Deze 50e Nacht van Weesp voert de deelnemers over de mooiste rallyweggetjes, waarbij het nauwkeurig navigeren en rijden de belangrijkste opgaven zijn.

Traditioneel bestaat de Nacht van Weesp uit vier trajecten: twee trajecten kaartlezen, één traject bol-pijl, één traject op basis van (eenvoudige) routebeschrijving. Alle trajecten zijn echte rij-trajecten. Herhaaldelijk keren wordt tot een minimum beperkt.

classicfoto1

Voor de gevorderde Classicrijders (ouder dan 30 jaar) en Youngtimerrijders (tussen de 15 en 30 jaar oud) is er de Classic- of de Youngtimer -klasse), terwijl voor de minder ervaren Classicrijders er een Classic Toer-klasse is opengesteld.

De Classicrijder die al wat meer ervaring heeft kan de competitie aangaan in de sportklasse. De Classic Toer-klasse is bij uitstek geschikt voor beginnende equipes of voor deelnemers die het wat rustiger aan willen doen. In alle klassen zijn passagiers toegestaan. Je bepaalt natuurlijk zelf tot welke categorie je wilt behoren.

De auto’s dienen voorzien te zijn van deugdelijke verlichting. Voor de start vindt een beperkte technische keuring plaats waarbij de voertuigen voornamelijk op remmen, verlichting en geluidsoverlast worden gecontroleerd.

De Nacht van Weesp dient gezien te worden als een sportieve rit met een hoog gezelligheidsgehalte.
Speciaal voor beginnende equipes zijn een aantal folders samengesteld die, aan de hand van duidelijke voorbeelden, uitleg geven over de verschillende navigatiesystemen. Je vindt deze folders op pagina “Tips en folders”.

Verdere informatie vind je op de home en informatie pagina’s.