Informatie over de Nacht van Weesp lees je op deze pagina. De Nacht van Weesp is het grootste Autorittensport-evenement van Nederland. Nog nooit van gehoord? Toch gaat ‘De Nacht’ voor de 50e keer van start! Evenals vorige jaren verschijnen er zo’n 110 auto’s aan de start in het mooie oude centrum van Weesp.

De start van de eerste deelnemer is vastgesteld op 17.30 uur, terwijl deze deelnemers omstreeks 04:00 uur alweer in Weesp worden terug verwacht. Dat betekent niet alleen dat je een groot gedeelte van ‘De Nacht’ bij daglicht rijdt, maar ook dat je alweer vroeg aan de finish komt.

Voor de 50e Nacht van Weesp wordt weer een mooie route uitgezet!

De uitzetters van de 50e Nacht van Weesp zijn al druk bezig met het bedenken van een route voor 13 - 14 mei 2023.

Voor aanvang van de rit kunnen alle deelnemers gebruik maken van een luxe broodjesbuffet en halverwege de rit, dus tussen het tweede en het derde traject, tijdens een verplichte rustpauze van één uur kan worden genoten van een uitgebreid koud/warm buffet.  Beiden buffetten zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

‘De Nacht’ kent opnieuw een aantrekkelijke route die de deelnemers over de mooiste rallyweggetjes voert. 

informatie pagina Nacht van Weesp

De Nacht van Weesp is een gezelligheids-evenement, die je als autosportliefhebber tenminste één keer in je leven moet hebben gereden.

Speciaal voor beginnende equipes zijn een aantal folders samengesteld die, aan de hand van duidelijke voorbeelden, uitleg geven over de verschillende navigatie-systemen. Je vindt deze folders op pagina ‘Tips en folders’.

Deelname aan ‘De Nacht’ staat open voor alle personenauto’s, die voldoen aan de wettelijke eisen. Dus zowel de reguliere, als ook klassieke auto’s en youngtimer auto’s. Indien twijfel bestaat over het begrip ‘personenauto’, neem dan vooraf contact op met de organisatie.

Een equipe bestaat uit een auto met bestuurder en een navigator. Daarnaast heb je nodig een kaartleeslampje en een stevige ondergrond (kaartleesplank) voor het navigatiewerk. Aan de auto’s worden geen speciale eisen gesteld. Uiteraard dienen ze in een deugdelijke staat te verkeren, hetgeen wij van te voren even controleren. De gemiddelde snelheid is circa 30 km/uur. Er wordt dus niet gejakkerd(!), maar wel lekker sportief doorgereden.

Er kan worden ingeschreven in verschillende klassen, met onderscheid in prestatieniveau en categorie autoklasse. Beginnende equipes, die nog nooit een dergelijk evenement hebben gereden, adviseren wij om in de Toerklasse in te schrijven. Licentiehouders en equipes met enige ervaring raden wij de C-klasse aan. Voor de zeer gevorderden is er de A- en B-klasse.

Voor de gevorderde Classicrijders (auto’s ouder dan 30 jaar) is er de Classic Sport-klasse, voor de minder ervaren Classicrijders de Classic Toer-klasse. Daarnaast is er ook een Youngtimer-klasse voor youngtimers van 15 tot en met 29 jaar oud.

In alle klassen zijn passagiers tegen betaling toegestaan. Eventueel kun je voor hen een extra routeboek bestellen en vergeet niet om ze ook op te geven voor het koud/warm buffet in de rust (verplicht).

Het inschrijfgeld is wederom laag, je betaalt voor deze nachtelijke rit € 165,- per equipe. Extra passagiers betalen apart voor het buffet en eventueel een extra routeboek. In de vroegboekperiode krijg je 20 of 10 euro korting op het bedrag.

Wat krijg je nog meer voor dat geld?

Meer uitleg en informatie krijg je op de instructieavond, die wordt gehouden op dinsdag 9 mei 2023 aanvang 20.00 uur.

Alle te rijden systemen worden daar uitgelegd via een multimedia presentatie. Je vragen worden direct beantwoord.

En de prijsuitreiking, op zondagavond 14 mei 2023, aanvang 20.00 uur. Een gezellige happening, waar de uitzetters vertellen hoe je had moeten rijden en waarom je nu net die ene controle had moeten noteren op je controlekaart. Daarna volgt het uitreiken van de welverdiende prijzen.

Locaties Nacht van Weesp.

Surf verder op onze site, voor alle waardevolle tips.

Een keertje ervaring op doen! Kom dan naar de 12e Dag van Weesp, deze wordt verreden op zondag 2 april 2023. Voor meer informatie surf naar www.asvdevechtstreek.nl.

Meer informatie?

Voor advies en/of vragen stuur ons dan een mailtje of bel ons op. Ons e-mailadres is: informatie@nachtvanweesp.nl. Bellen kun je naar 0294-740003.