Interessante veranderingen (nieuwe startplaats en aparte klasse voor elektrische auto’s)

Start en finish

Over een maand (op 1 november) opent de inschrijving voor de Nacht van Weesp. Deze 48e editie wordt verreden in het weekend van 11 en 12 mei 2019.
Veel zal vertrouwd zijn maar er zijn toch een aantal interessante vernieuwingen.
De start en de finish blijft in Weesp en het startpodium staat weer op Het Grote Plein voor het stadhuis in Weesp. Om 17.31 uur start daar op zaterdagavond de eerste equipe. De instructieavond (7 mei), de starttafel en uitreiking routeboek, de finish zondagochtend en de prijsuitreiking zondagavond zijn gesitueerd aan de Basisweg te Weesp in de Brasserie op de Golfbaan.

De trajecten

Er worden weer vier etappes gereden; twee lange kaartleestrajecten en twee korte trajecten routebeschrijving en bol-pijl. We beginnen nu met kaartlezen en eindigen daarmee. Deze opbouw is dus anders dan de afgelopen jaren. In het midden, rond middernacht, staat er weer een gevarieerd buffet klaar. De totale route zal rond de 250 km zijn.

Deelnemen

De Nacht van Weesp kent weer vele klassen, ingedeeld naar moeilijkheidsgraad en auto’s. Een A- en een B-klasse voor geroutineerde rittenrijders. Verder een C- en een Toerklasse en natuurlijk de Classicklassen en de Youngtimerklasse. Daarnaast, en dat is ook nieuw, een klasse voor volledig elektrische auto’s.
De nieuwere elektrische auto’s hebben tegenwoordig een range van rond de 400 kilometer dus dit moet ruim voldoende zijn voor de Nacht van Weesp en om zondagochtend naar huis te komen.
Bovendien is het vele stop-en go rijden bij een autorit gunstig voor electrische auto’s.

Website en facebook

Dus houd de website en de facebookpagina van de Nacht van Weesp in de gaten en schrijf in vanaf 
1 november (t/m 31 december is er bovendien een kortingstarief geldig).

Dag van Weesp

Om vast te oefenen organiseert ASV de Vechtstreek zondag 14 april de autorit de Dag van Weesp. Deze rit bestaat ook uit vier trajecten met dezelfde systemen als in de Nacht van Weesp. Totale lengte is rond de 100 kilometer. Een aanrader voor elke potentiële deelnemer aan De Nacht.

Tot ziens bij de Dag en de Nacht van Weesp!