48e Nacht van Weesp 10-11 mei 2019

Uitzetters nieuws

De uitzetters zijn al op 12 september 2018 van start gegaan voor de 48e aflevering van de Nacht van Weesp. Welke routes gaan het worden en op welke plaatsen komen de verschillende VTC’s.
In 2019 een iets gewijzigd format i.v.m. de beschikbaarheid van uitzetters.
Wij beginnen met een traject kaartlezen (’t kan net, grensgevalletje), pijlen kortste route van ca. 80 km. Dat start in Weesp en gaat via Gein-Zuid, Abcoude, Noorder Polder of Botshol, polder eerste bedijking, polder Kromme Mijdrecht, Wassenaarsche polder naar Nieuwveen.
VTC 1 is bij Bosman Auto’s. Na een korte pauze een traject routebeschrijving (wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront) van ca. 40 km. De naam is tot stand gekomen door een bezoekje aan het Eetcafé Het vliegend Paard. Daar hing een tegeltje met deze tekst. Mogelijk dat deze oranje ’afsluiter’ nog een rol gaat spelen in het 2e traject. De route loopt via Noordeinde, Zevenhoven, Nieuwkoop, Aarlanderveen, Papenveer, Ter Aar, naar Alphen aan den Rijn.

VTC 2 is bij Van Der Valk Avifauna. Het buffet staat in het parkrestaurant “Casa Havana” in de Arazaal op de eerste etage. Daar is uitzicht op de flamingovijver.
Na het buffet gaan wij Bol-Pijlen. Ook een traject van 40 km.
De eerste vallen in de Rijn-haven en daarna via een stukje N11 naar de Polder Steekt. Een stuk door het tuindersgebied en via de slingerende Oud Bodegraafseweg naar Bodegraven. Tenslotte via Nieuwerbrug, waar het idee voor de naam van het traject is ontstaan (Gedachten zijn Tolvrij), Waarder naar Woerden om VTC 3 te bereiken aan de Finse Golf.
Hier weer een korte pauze met de mogelijkheid om gebruik te maken van de mobiele toiletten.
Van hier terug naar Weesp met ca. 80 km kaartlezen. Ingetekende lijn met barricaden. Langs Cattenbroek, Mastwijk, Harmelen naar de Polder Breudijk. Daar door Kortrijk om via Nieuwer ter Aa, Kerklaan, Baambrugge, Abcoude en Gein-Zuid weer in Weesp aan te komen. Waar VTC 4 bij De Golfbaan Weesp staat.

Bij het verkennen van de routes kwamen wij dit toch wel vreemde verkeersbord tegen. Uiteraard staat het niet in het boekje Verkeersborden en Verkeersregels
In Nederland.

Deze DLW kwamen wij bij het verkennen tegen op de Hogedijk bij Nieuwveen. Door Martin Fierlier geplaatst in mei 2018 in het eerste traject. Nu toch maar opgerold.