45e Nacht van Weesp 21 en 22 mei 2016

Uitzetters nieuws

In 2016 geen Nacht van Weesp op Moederdag!
De één vindt dat jammer de ander is daar blij mee.
Vanwege Hemelvaartsdag op 5 mei, Moederdag op 8 mei, 15 en 16 mei Pinksteren en de meivakanties is gekozen voor het weekend van 21 en 22 mei. Op 2 juni zijn de uitzetters, ja dezelfde als die van de 44e Nacht van Weesp, al weer bij elkaar geweest. Er is uitgebreid gesproken over de route en het wedstrijdgebied.

neusDe uitzetters wilden met deze jubileum aflevering weer een keer naar Noord-Holland.
Na een avondje discussiëren is een concept route bedacht die van Weesp door de Flevopolder naar Lelystad loopt. Vandaar via de Dijk naar Enkhuizen, richting Hoorn, Heerhugowaard, Purmerend en via Schellingwoude terug naar Weesp.

Dat gaan 5 trajecten worden. Een fototraject (op veler verzoek) op de Dijk ligt natuurlijk voor de hand. Uiteraard moet er worden gezocht naar een goede en leuke buffetplaats. Het zal lastig worden Kade 10 uit Nijkerk te overtreffen! Ook nieuwe VTC plaatsen met een geschikt parkeerterrein moeten worden gevonden, het liefst met een onderkomen waar de uitzetters binnen kunnen rekenen en de deelnemers een kopje koffie of thee en het toilet kunnen gebruiken.

Gekeken is naar mogelijk andere systemen of systemen zoals die vroeger gebruikt zijn. oudecontrolekaartWat te denken van dit Bol-Pijl traject uit de 1e Nacht van Weesp in 1972. Alles puur handwerk. Hoezo een VRW bord (dat was toen nog Vrw) of Y paal vast getekend aan de weg. Dit soort vallen zijn pas veel later ontstaan.

Het Coördinatie Team Nacht van Weesp (CTN) is al bij elkaar geweest en heeft een aantal kleine verbeteringen in gang gezet om de Nacht nog soepeler te laten verlopen. Het bestuur komt eerstdaags bij elkaar en is net zo enthousiast als de uitzetters en het CTN om van de 45e Nacht van Weesp een mooie jubileumaflevering te maken.
Zet de datum 21-22 mei 2016 dus vet in je agenda, je mag dit niet missen!