45e Nacht van Weesp 21 en 22 mei 2016
Uitzetters nieuws (07-12-15)

Op dinsdag 24 november hebben Daan Pont en Wim den Doop de totale route van de Nacht van Weesp gereden. In een mooie Mini Clubman, beschikbaar gesteld door MINI Amsterdam, hebben wij alle vijf de trajecten in de juiste volgorde nauwkeurig bekeken.

Het eerste traject routebeschrijving van Martin Fierlier loopt van Weesp via Almere naar Lelystad. Naast de al wat bekende weggetjes heeft Martin toch weer een paar nieuwe interessante weggetjes gevonden, dat zullen zeker aparte vallen opleveren. Ook de bestuurder komt hier aan zijn trekken, want veel wegen nodigen uit tot lekker doorrijden. Het weer zat niet echt mee en langs de Oostvaardersplassen lieten de ‘wilde’ dieren het behoorlijk afweten. Alleen bij de wildroosters aan de Praamweg konden wij een paar heckrunderen en konikpaarden spotten.
n5v31Na een kort bezoek aan de Bataviahaven komt VTC 1 (parkeerplaats Sluis, Markerwaarddijk) in zicht.
Dit is gelijk de start van het 2e traject over de dijk naar Zwaagdijk-Oost, bedacht door Wim en Joke den Doop. Routebeschrijving met afstanden en foto’s die onderweg herkend moeten worden. Heel jammer is dat de parkeerplaatsen op de dijk allemaal verdwenen zijn. Er zijn nu alleen nog levensgevaarlijke smalle vluchthaventjes voor pechgevallen. Halverwege is nog 1 n5v32parkeerplaats aan de Trintelhaven met een restaurantje Checkpoint Charlie. Daar dachten wij lekker even een kop koffie met iets te gebruiken. Mooi niet, in deze periode is de tent alleen van donderdag t/m maandag open! Natuurlijk is dit wel een mooie plek om een 1 of 2 fotootjes te maken voor de routeopdrachten. Op de dijk is de snelheid 100 km/uur, dus een mooie gelegenheid om eventueel opgelopen tijdachterstand in te halen.

Aangekomen op het vaste land bij Enkhuizen is het nog een klein stukje naar VTC 2 bij Nico Baas Triumph center aan de Bollenmarkt 5 op het industrieterrein in Zwaagdijk-Oost. n5v33
Nico en zijn vrouw zijn erg enthousiast en zorgen voor een kopje koffie. Ook mogen wij hier de toiletten gebruiken. Dit leuke plaatje hiernaast hangt bij Nico in de zaak. Voor deze pauze zijn ook weer 15 minuten opgenomen in de rijtijd van het volgende 3e traject.

Gert van Schaick en Sjaak Visser gaan de pijlen plaatsen in het voor de Nacht toch vrij onbekend gebied. Heel veel buitengebied waar het toch goed opletten is om de juiste weg te vonden. Zeker bij Verlaat, wie kent dit plaatsje niet, kan je zo de verkeerde weg inslaan. Ook al zijn het allemaal leuke polderweggetjes je moet natuurlijk wel blijven opletten, want Gert en Sjaak weten je zeker te verleiden om de verkeerde constructies te maken.

n5v34Uiteindelijk komen wij allemaal via de Bobeldijk in Hoorn aan.
VTC 3 is bij Van der Valk Hotel Hoorn aan de Westfriese Parkweg 1. Hier is een pauze van 1 uur en staat het buffet klaar. Met Sharon Vonk hebben wij e.e.a. nog doorgesproken en verwachten een mooi en lekker buffet.
In deze pauze heb je ook mooi tijd om de Bollen en Pijlen van het 4e traject even aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Dat kan mogelijk strafpunten schelen.

Wim en Joke den Doop hebben de Bollen en Pijl geplaatst in het poldergebied tussen Hoorn, Oosthuizen, Warder, Edam en Purmerend. Zeker bekend uit vorige Nachten, maar met nieuwe vallen. Kenmerkend voor dit gebied zijn de ‘hoge houten bruggetjes’ en Wim en Joke hebben er aardig wat in de route opgenomen.n5v35

De een wat steiler dan de ander, dus wel opletten voor de spoilers! Gezien dat je op de plek waar Daan staat (vlakbij Schardam) gedwongen naar links gaat!

In Purmerend aangekomen nog een klein stukje via het industrieterrein de Baanstee om de laatste vallen af te werken en te finishen bij Jaap Havik Mercedes restauratie n5v36aan Netwerk 10. Jaap en zijn vrouw Antoinette zijn zeer benieuwd naar zo’n grote stoet klassieke en moderne auto’s. Ook hier moet je de controlekaart na afstempelen bij de gele vlag binnen inleveren. Hier is eveneens een mogelijkheid voor een sanitaire stop. Om dit een beetje te stroomlijnen kunnen de dames het toilet boven gebruiken en de heren het toilet beneden in de werkplaats.
Jaap en Antoinette trakteren de deelnemers nog op een kleine attentie!

Na deze korte pauze (15 min.) kan aan het laatste 5e traject begonnen worden. Frank en Annamarie Mijling hebben de Ingetekende lijn getrokken langs/door Ilpendam, Overleek, Monnickendam, Broek in Waterland, Zunderdorp, IJburg naar Weesp. n5v37
Een kwestie van nauwkeurig de lijn rijden en de ingetekende en natuurlijke barricades op de juiste wijze omzeilen.
Er moet iets verkeerd gegaan zijn in je constructie als je op dit mooie weggetje in de omgeving van Monnickendam terecht bent gekomen! Wakker blijven is dus zeker nodig om de finishstreep bij De Adelaar in Weesp zonder strafpunten te halen.

De uitzetters zijn al flink gevorderd met het maken van de diverse vallen. In januari komen zij weer bij elkaar en maken dan de afspraken om de trajecten echt te gaan narijden. Met het maken van de uitleggen en de uitleg presentaties kan daarna begonnen worden. Nog genoeg te doen.