De uitzetters Gert van Schaick, Sjaak Visser en Wim en Joke den Doop zijn naast de 49e Nacht van Weesp ook al gestart met het bedenken van de vallen voor de 11e Dag van Weesp.

Ze hebben het er maar druk mee.

De route is deels anders, waarbij toch ook een aantal bekende plekken bezocht worden.

Start van traject 1, pijlen kortste route, natuurlijk bij de Golfbaan in Weesp.

Dertien pijlen heeft Gert ingetekend om van Weesp naar het einde van traject 1 aan de Bouwerij in Amstelveen te komen. Natuurlijk heeft hij daar verschillende hindernissen in gebracht die de deelnemer door scherp kaartlezen via de juiste route weet te ontwijken.

Voor de deelnemer die mogelijk helemaal in de war raakt, is de route langs het AMC gelijk het punt om daar hulp te vragen. Langs het golfterrein kom je door de Holendrechter en Bullewijker polder.

Een bezoekje aan Ouderkerk aan de Amstel voert je langs de mooie Amstel naar de Bovenkerkerpolder. Daar moeten nog een paar aardige constructies bedacht en gereden worden om de controlekaart bij de bemande routecontrole te kunnen inleveren.

Na een stempel en een tijd op je controlekaart ga je van start voor Traject 2 routebeschrijving.

De eerste val krijg je voorgeschoteld na pak hem beet ca. 2,5 km op de Bovenkerkerweg.

De routeopdracht 3 begint met na “2,5M”, “2,5M” en “2,5”M en dan nog wat om het allemaal wat ingewikkelder te maken. Gewoon opletten en de routeopdracht wel of niet uitvoeren.

De route loopt verder via het industrieterrein van Mijdrecht naar Amstelhoek. Hier een enkele val waarmee frequente Nacht- en Vechtstreekrijders zich kunnen revancheren op fouten gemaakt in het verleden. Natuurlijk geen enkele garantie dat je nu de goede oplossing vindt.

Via een stuk van de mooie Polder de Derde Bedijking kom je in Mijdrecht. Ook hier is het opletten en niet te snel willen handelen. Don’t…Hurry…Be…Happy, oh nee dat komt pas in de Nacht van Weesp.

Bij Wilnis nog een mooi valletje alvorens je de Polder Groot Wilnis-Vinkeveen binnenkomt.

Na de slotval op de Demmerikse Kade kom je aan bij het vertrouwde lunchadres Hoeve Landzicht Oukoop 22 Nieuwer ter Aa. Tijd voor een rust en een lekkere lunch.

Traject 3 Bol Pijl begint bij de blauwe vlag, vanaf het parkeerterrein rechts en nogmaals rechts.

Je komt dan misschien nog deelnemers tegen die met het einde van traject 2 bezig zijn, dus Don’t… Hurry, oh nee!

Wel bij het ommetje even elkaar de ruimte geven want de eerste Bol-Pijl val is op hetzelfde ommetje als de laatste routebeschrijving val van traject 1. De Bollen en pijlen voeren je door Polder Groot en Klein Oud Aa over het recreatieterrein aan de Bosdijk, altijd goed voor 30 strafpunten. Verder langs Portengen naar Gerverscop om daarna op het industrieterreintje Putcop een oude ‘bekende’ uit de een of andere Nacht Weesp tegen te komen. Bij het Vijverbosch aan de Tiendweg kan je als je tijd genoeg hebt nog een wandelingetje (1,5 km) rond de vijver lopen ter ontspanning. Misschien dat je dan de Bol Pijl opdracht goed kan uitvoeren. Vanaf hier nog 2 vallen bij rotondes om op de Carpoolplaats Breukelen bij de bemande routecontrole je controlekaart in te leveren.

Tot slot kaartlezen, ingetekende lijn met barricades, naar Weesp.

Een prachtige blauwe lijn met hier en daar zo’n dwarsstreepje. Bij die dwarsstreepjes is het opletten geblazen om de juiste en kortste route om dit dwarsstreepje te vinden en daarbij zo min mogelijk de IL tegengesteld te gebruiken. Ga er maar aanstaan! Globaal loopt de route door Breukelen langs de Vecht, Loenen aan de Vecht naar Kerklaan. Daar liggen een paar mooie spannende constructies op je te wachten. Via Nederhorst den Berg kom je bij Hinderdam waar heel veel is veranderd en je droge voeten moet zien te houden. In Weesp aangekomen zal je je vermoeide hersencapaciteit behoorlijk moeten aanspreken om foutloos te blijven. Bij de gele vlag aan de Basisweg snel alles invullen en de controlekaart binnen inleveren bij de Golfbaan. Al krijg je maar 1 strafpunt per minuut te laat, elke minuut telt. Dat kan je net de eerste plaats kosten!