47e Nacht van Weesp 12 en 13 mei 2018

Uitzetters nieuws

Traject 3 Bol Pijl start op de parkeerplaats van De Vliethoeve in Bodegraven.
De route gaat over behoorlijk smalle wegen en dat ook nog eens in het donker. Het is een mooi gebied langs veel sloten en weilanden en over bochtige dijkweggetjes.

Bij Hekendorp is het erg smal en de Bol Pijl is een echte haarspeldbocht en dus neutraal. Overdag wil het daar nog wel eens vast staan, omdat sommige chauffeurs de bocht niet in 1 keer kunnen nemen. Een gewaarschuwd mens telt voor …
Zie hieronder de neutrale Bol Pijl, de kaart- en werkelijke situatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna 50% van de vallen staan inmiddels al op papier. Uiteraard komen er een paar vallen in die erg lijken op vallen die in de Dag van Weesp gebruikt zijn.
Het heeft dus zin om ook de Dag van Weesp (8 april) als oefenrit te gaan rijden.

De boezemmolen nr 6 op de foto staat aan de overkant van de Vlist net onder Haastrecht. Helaas niet te gebruiken als oriënteringspunt omdat de molen links staat. Bij een heldere mooie Nacht vast wel te zien.

In Polsbroek heel veel bruggetjes aan de linkerkant. Mogelijk ga je een brug te ver, maar hier graag wel rustig rijden. De bewoners ondervinden hier redelijk veel last van toerritten die hier langskomen.

Na Lopik en Montfoort komen wij na Mastwijk op de “Blinde weg” richting Harmelen.
Deze rechte weg met 1 flauwe rechts-links bocht is bij vele Nachten rond Utrecht vaak gereden. Soms een bemande en ook ooit eens een snelheidscontrole!

Na Harmelen gaan wij nog even langs het Vijverbos en rijden dan naar Vleuten waar wij een heel kleine stukje Leidsche Rijn aanraken. De finish van het traject is op de parkeerplaats van het restaurant de Vier Balken in Haarzuilens. Op deze parkeerplaats worden 2 mobiele toiletten geplaatst om het struikgewas te sparen.