7e Dag van Weesp 10 april 2016

Uitzetters nieuws

De eerste inschrijvers voor de Dag van Weesp staan al in de deelnemerslijst op de website www.asvdevechtstreek.nl .
De uitzetters Gert van Schaick, Sjaak Visser en Joke en Wim den Doop hebben de 5 trajectjes afgelopen week al nagereden. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve kaarten en uitleggen.
Ook bij de Dag van Weesp zijn er 5 trajecten net als in de Nacht van Weesp. Een geweldig mooie oefening dus voor die Nacht van Weesp.

Begonnen wordt met een traject routebeschrijving van Weesp naar Abcoude.

v71Aansluitend een fototraject van 4 km over een mooi en lekker smal dijkje richting Baambrugge.
Het uitzicht in de foto hiernaast zal je zeker tegenkomen.

VTC 2 staat op het parkeerterrein aan de Rijksstraatweg in Baambrugge bij café De Punt.

Daar gaan wij kaartlezen (pijlen kortste route) via v72Vinkeveen, Mijdrecht en Wilnis. Hier blijft het opletten. Soms liggen bepaalde routes te veel voor de hand en moet je even meer nadenken om de goede route te vinden en te rijden.
Na de punt van pijl 10 is het niet ver meer naar VTC 3 bij Hoeve Landzicht in Nieuwer ter Aa.
Hier is een korte pauze van 30 minuten voor een lekkere broodjeslunch.

v73Na de pauze wordt de Dag vervolgd met een Bol Pijl traject langs Oud Aa, Breukelen, het Amsterdam Rijnkanaal en Loenersloot naar VTC 4 bij het BP (geen Bol Pijl zijnde) tankstation Vreeland.

Op de foto hieronder het 2e ommetje van de bekende ommetjes bij Oud Aa. Zo iets nodigt uit tot het maken van een Bol-Pijl langste route. De vraag is dan natuurlijk wat is de langste route? In de uitleg kan je straks de juiste route nalezen!

 

Tot slot weer kaartlezen, ingetekende lijn met barricades, via Overmeer, Nederhorst den Berg terug naar VTC 5 bij De Adelaar in Weesp. Goed opletten dat je zo nauwkeurig mogelijk de ingetekende lijn volgt en natuurlijk de barricades goed weet te ontwijken.

Het zit er dik in dat een aantal vallen, mogelijk iets aangepast, ook gaan terugkomen in de Nacht van Weesp. Dus deelnemen aan de Dag van Weesp is nuttig. Vooraf is er een beknopte instructie (aanvang 10:00 uur) over de reglementen, die uiteraard hetzelfde zijn zoals die in de Nacht van Weesp gebruikt worden.

Schrijf je nu in voor de Dag van Weesp

Bekijk deelnemerslijst Dag van Weesp