Foto’s van de 43e Nacht van Weesp

Nu ook een filmpje van Erik Zwart en Roelof van Blokland! Leuk!

Verslag 43e Nacht van Weesp

Al een paar weken van te voren de reglementen gedownload en af en toe doorgenomen. Ziet er wel hetzelfde uit als vorig jaar, dus dat zal wel goedkomen.

Totdat mijn navigator (Lex ten Braak) mailt: de bemande controles zijn niet omschreven hoe die er uit zien! Ik kan hem meteen geruststellen, want op de instructieavond is er wel over gesproken. Toch Wim maar even inlichten en die verbaast zich er ook over dat het niet meer in het reglement staat, maar gaat zorgen dat dat goed komt.

Bij de instructieavond, altijd gezellig en je wordt weer op scherp gezet, introduceert Martin een noviteit: een 3D routecontrole K. Hoe moeten we daar mee omgaan? Nou ja, dat zullen we in de Nacht wel bedenken.

Maar goed, op 10 mei richting Weesp vertrokken, de tank van de Triumph tot aan de rand gevuld met Superplus. Eerst even, en dat is al jaren traditie, langs mijn vroegere werkgever Autobedrijf Lancker. Was moeilijk te bereiken, want half Weesp wordt opnieuw bestraat, maar de laatste ontwikkelingen op autogebied door-genomen en dan op pad naar de Adelaar om Lex op te pikken.

Na de koffie, thee, de voortreffelijke broodjes, de technische keuring en het routeboek slalommend langs alle opbrekingen naar het startpodium. Gelukkig was het droog geworden, de zon scheen zelfs, maar gezien de voorspellingen, hielden we de kap maar gesloten.

Zonder brokken te maken werden we om 17.48 uur weggestart en weer om alle opbrekingen heen richting industrieterrein Noord voor de eerste opdrachten routebeschrijving van Martin en Marco.

De weersvoorspelling was niet zo best dus zonneNbrillen hadden we thuis gelaten, dus opdracht 5 was geen enkel probleem.

piramideOpdracht 22. na slippende auto maakten we zelf een slippertje en de eerste fout was een feit.

Volgens Wikipedia is een piramide een grafmonument voor Egyptische farao’s, dus dat voerden we niet uit op dat piramideachtige huis.

Y Y jammer, jammer.

De opdrachten werden door ons keurig in nummervolgorde afgewerkt, behalve, stom stom, opdracht 47 en 46.rc
De gouden E vonden we een makkie, het is even rijden, maar dan heb je ook wat!

En dan, daar is ie dan: de 3D RC “K” Een beetje dikke letter, maar wel op een oranje bordje. Wij keuren hem goed en schrijven de K op de controlekaart. Na het fietspad, beurtbalkje en ’n zitbank, de laatste opdrachten uitgevoerd en hop, naar de gele vlag. Vier foute RC’s hebben we op onze kaart staan.

En nu op pad voor de pijlen van Gert en Sjaak

We letten goed op verlegde situaties en scoren al vlot ABEELLUX.

Maar dan van pijl 9 naar 10 rijden we wat teveel tegengesteld en hebben we onze eerste fout te pakken. Dan helaas, de verlegde situatie bij pijl 14 niet opgemerkt en in plaats van de gouden O schrijven we de foute R. En bermlijntje op de voet van pijl 15 zien we natuurlijk niet over het hoofd en vinden de H.

17
Ook gezien dat pijl 18 en 19 dezelfde zijn?

Ja, dus 2x uitvoeren.

We zijn met een autorit bezig, dus gaan we niet varen naar Pampus en dan krijg je de K. Ga je wel naar Pampus krijg je ook de K, dus kon je niet fout doen. Of je moet niets opschrijven!

Dan vanwege een fietspad omrijden via het kader, hoe verzin je het, de kortste route rijden. Niet gezien? dan mis je de B. Zo maak je allerlei fouten zonder dat je het in de gaten hebt.
18
Tijd voor een overheerlijk buffet bij Kade 10 in Nijkerk.

Daar constateren we dat we aan de leiding gaan met 8 fout, nummers 2, 3 en 4 hebben er 10 fout. Als we dit weten vast te houden…………

Helemaal rond gegeten beginnen we aan de bollen en pijlen van Wim en Joke.

We mogen een fraaie vulpen aanschouwen, maar verblind door de mooie kleuren rijden we voor de 2e keer de “Klompenmaker” in.
Dat is nummer 1 die fout gaat.

Dat een brug en een brugleuning twee verschillende oriënteringspunten zijn is ons bekend, en ook dat je niet achterom mag kijken. Voor ons de gouden E als beloning.

Via allerlei goed opgeloste opdrachten zijn we aangeland bij de tegel DLW. Klassieke beginnersfout gemaakt, dus geen goede Q.

Nog zo’n klassieker: tekst of straatnaam, “KNARDIJK” of “Knardijk”. Een groot verschil oftewel 30 punten. Laten we het houden op een communicatie stoornis tussen bestuurder en navigator.

Er was 1 deelnemer die in dit traject 0 fouten heeft gemaakt, knap hoor! Wij konden er 3 bijschrijven, nog steeds goed voor een hoge klassering.

opstal

Tijd om de ingetekende lijn af te rijden van Annamarie en Frank. Het lijkt zo eenvoudig, maar je kunt er genoeg fouten mee halen. Op de Roerdompweg niet gezien dat de dwangpijl niet voor ons bestemd was en dan haal je de foute I en wat minuutjes voor het omrijden natuurlijk.

Kaart 2 is door ons netjes afgerond zonder fouten!

Bij de Noorderplassen aangekomen, hebben we verkeerd gekozen om de lijn een klein stukje tegengesteld te rijden, wat ons de I opleverde in plaats van de M.

Aangezien de Triumph wel van een slokje houdt en de naald van de brandstofmeter bijna dood in de hoek lag, maakte ik me zorgen of de finish nog wel haalbaar was zonder te tanken. Volgens ons tijdschema moesten we ons al haasten, dus de turbo er op en snel naar het tankstation op de A1, tien liter er in en doorijden. Daardoor hebben we GELUKKIG, routecontrole R over het hoofd gezien. Hoewel deze RC goed was, was het goed dat die niet op de kaart is gekomen. Waarom GELUKKIG met een gemiste goede RC? Dat zou duidelijk worden op de prijsuitreiking. Want, onze naaste concurrent, Carl Verboom wordt winnaar met in totaal 390 strafpunten.

Wij worden 2e met 420 strafpunten, 1 strafminuut er bij maakt in totaal 421.

Hadden we die RC R wel gezien en geschreven, waren we 2e geworden met 391 punten. Dat wil je toch niet meemaken, 2e worden met 1 punt verschil!

Dus GELUKKIG met een gemiste RC, hoe mooi kan het zijn.

Afijn, we ontvingen een beker voor de 2e plaats, een beker voor hoogst geklasseerde Triumph equipe en werden 1e in de cabrio-klasse, maar die beker ging naar de als 2e geklasseerde cabrio-rijder, anders moesten we te veel sjouwen.

Al met al toch een geslaagde Nacht en wie weet wat de volgende zal opleveren?

Rest ons om een diepe buiging te maken voor de organisatie, de uitzetters, voorrijders, narijders, oprollers, bemande controles, deelnemers en iedereen die heeft meegewerkt om deze Nacht te laten slagen. Op naar de 44e.

Ben Turbo en Lex no Brakes
Classic Sport S 22